Avukata soru sormak ücrete tabi değildir, ancak hukuki danışmanlık hizmeti tabidir. Hukuk Büromuzda danışmanlık hizmetimizde yazılı şekilde hukuki mütalaa şeklinde tutanaklar yazılarak hizmet vermekteyiz. Müvekkillerimizle avukatlık sözleşmesi yaptığımızda herhangi bir danışmanlık ücreti talep etmemekteyiz.
.. DevamıHer yıl Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından yayınlanan Avukatlık Asgari ücret tarifesinde (AAÜT) her türlü hukuki danışmanlık ücretinin alt sınırı belirlenmekte olup avukatın bu ücretin altında hizmet vermesi yasaktır. Tıpkı işçilerin alacağı minimum maaş tutarının her yıl devlet tarafından asgari ücret adı altında belirlenmesi gibidir. Uygulamada genelde danışmanlık ücretleri işbu alt sınırdan belirlenmektedir.Söz konusu tarifeye “…. yılı avukatlık Asgari ücret Tarifesi” şeklinde internet araması yapılarak veya Türkiye Barolar Birliği’nin sitesinden ulaşmak mümkündür.
.. DevamıMüvekkilin hukuki danışmanlık hizmeti için başvurması üzerine başvuru konusu bilgi ve belgeler asistanlarımız tarafından danışandan temin edilir. Uyuşmazlık konusuna göre dosya konusunda uzman avukatlarımıza teslim edilir. Daha sonra müvekkilin görüşme talebine göre (Yüz yüze, online, telefon, görüntülü konuşma, e-mail ve yazışma) asistanlarımız aracılığıyla randevu oluşturularak konusunda uzman avukatlarımız tarafından danışana profesyonel hukuki hizmet verilir. Talep halinde görüşme sonucunda yazılı tutanak tutulur ve bir örneği danışana teslim edilir veya gönderilir. Bu sayede danışanlarımızın avukatlarımızdan öğrendiği bilgileri unutması ihtimaline karşı ellerinde yazılı bir belge bulunacaktır.
.. DevamıAvukat müvekkil gizliliği, Avukatlık Kanunu, etik kurallar ve KVKK kapsamında her türlü bilgi gizli tutulmak zorunda olup avukatların sır saklama yükümlülüğü bulunmaktadır. Tıpkı hekimlerimiz ve psikologlarımız gibi paylaştığınız tüm bilgiler avukatların güvencesi altındadır. Diğer bir ifadeyle söz konusu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılması mümkün olmayacaktır. Özetle danışanlarımızla aramızda avukatlık sözleşmesi yapılsın veya yapılmasın tüm bilgi ve belgeler Avukatlık Kanunu kapsamında gizli tutulmaktadır.
.. DevamıAvukat tutulması zorunlu değidir. Avukat tutulmamasının sonuçları geri dönülmez ve telafi edilemez durumlara sebep olabilir. Kanunumuzda yer alan hak düşürücü sürelerin geçmesi ile beraber sahip olduğunuz menfaatlerin elde edilmesini mutlak suretle engelleyebilir. Bu durumda müvekkilirimizi yasal süreler çerçevesinde gerekli bilgilendirmeleri yaparak onların mağdur olmalarını engelliyoruz.
.. DevamıYalnızca hukuki danışmanlık hizmeti almak için vekalet çıkarılmasına gerek bulunmayıp dava açmak veya icra takibi başlatmak gibi işlemler için ise avukata vekalet verilmesi gerekmektedir. Vekalet çıkarmak için gerekli bilgilerin avukatınız tarafından verilmesi üzerine kolaylıkla noterliklerden vekalet çıkartılabilir. Uyuşmazlığın çözümüne göre vekaletnamede bulunması gereken yetkiler değişebilmekte olup vekalet çıkarmadan önce avukatınıza danışmanız gerekmektedir.
.. DevamıVekalet ücreti dışındaki dava masrafları her yıl Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup vekalet ücreti ise her yıl TBB tarafından belirlenmektedir. Bunun haricinde bilirkişi ücretleri gibi yargılama sırasında ortaya çıkan ve mahkeme tarafından belirlenen masraflar da bulunmaktadır. Masrafların bir kısmını dava açan taraf davayı açarken karşılamak zorundadır ancak davanın kazanılması halinde geriye kalan masraflar karşı taraftan alınabileceği gibi dava açarken peşin olarak ödenen masrafların da yine karşı taraftan geri alınması mümkündür. Dava açmadan önce alanında uzman bir avukata danışmanın önemi burada da görülmektedir. Açılmaması gereken davaların açılması, davaların yanlış açılması gibi durumlarda tüm bu masrafların davacı üzerine bırakılması, dava masraflarının normalden çok daha yüksek çıkması ve dava açan tarafın büyük kayıplara uğraması mümkündür.
.. Devamı